Tlačová správa
Tribute Event 2019

 

Slovak Superbrands odovzdalo výnimočným značkám ocenenia za rok 2019

Program oceňovania výnimočných značiek Slovak Superbrands, predstavil na galavečere Tribute Event ocenené značky pre rok 2019. Na 7. ročníku odovzdávania cien si okrem firiem prevzalo špeciálne ocenenie za prínos pre spoločnosť aj Slovenské národné divadlo.

Pečať kvality Superbrands odzrkadľuje silu, stabilitu a trvácnosť ocenených značiek a ich schopnosť posúvať hranice, inovovať a neustále napredovať. Ocenenie Consumer Superbrands pre spotrebiteľské značky získalo 39 spoločností a 10 firiem si odnieslo  titul Business Superbrands pre segment B2B. Ďalšou z kategórií bola cena Honorary Superbrands, ktorú získalo Slovenské národné divadlo za rozvoj kultúry a kultúrnosti na slovensku už od roku 1920.

Na kvalitný branding neexistuje zaručený recept. Keby bol, každý by to robil rovnako. Silná značka však vznikne takmer vždy, keď je spoločnosť schopná stotožňovať sa so svojim výrobkom, cíti záväzok voči produktu a je schopná to správne komunikovať“, povedal András Wiszkidenszky, regionálny riaditeľ Superbrands pre Strednú a Východnú Európu.

Spoločnosti sa do výberu Superbrands nenominujú a nedá sa do neho prihlásiť. Značky sa hodnotia podľa prestíže, inovatívnosti a povedomia o značke na našom trhu. Aby sa značka stala členom elitného klubu Superbrands musí mať vysokú kvalitu a vynikajúce renomé.

 

Oceňujú odborníci na branding, marketing a biznis

Výber najlepších značiek sa uskutočnil v troch fázach. V úvodnej fáze pracovali organizátori so zoznamom všetkých u nás existujúcich značiek. V ďalšej fáze sa jednotlivé značky filtrovali podľa obchodných výsledkov, ktoré dodáva spoločnosť Bisnode. Nasledoval prieskum verejnej mienky zabezpečovaný spoločnosťou GfK, v ktorom respondenti zúžili výber najlepších značiek.

V tejto fáze vstúpili do procesu odborníci v oblastiach biznisu, brandingu a marketingu, členovia poroty Brand Council, ktorí majú bohaté skúsenosti a mnohí z nich aj vlastné, úspešné spoločnosti. Patria medzi nich Juraj Sasko (Visibility), Michal Pastier (Exponea, Zaraguza), Martin Polák (Istropolitana Ogilvy), Braňo Polák (Starmedia), János Gaál (Bigmedia), Daniel Bradáč (Generations) a ďalší.

„Hrdosť a úprimnosť sú dve vlastnosti dôležité v súkromnom živote, aj pri budovaní značky. Hrdosť bez úprimnosti a pokory vie byť arogantná alebo prázdna. Každá značka by sa preto mala snažiť byť nanajvýš úprimná. Dlhodobo úspešné značky to robia konzistentne smerom dovnútra k zamestnancom aj navonok k zákazníkom, spoločnosti a krajine“, píše v predhovore k ročenke Slovak Superbrands Daniel Bradáč z agentúry Generations.

Víťazi ocenenia Superbrands Slovakia si svoje ceny prevzali na slávnostnom galevečere Superbrands Tribute Event v hoteli Carlton v Bratislave 2. októbra 2019 o 19:00. Odovzdávanie cien sprevádzali aj vystúpenie originálnej slovenskej kapely Tolstoys, ktorá za svoj moderný pop získala viacero hudobných ocenení a úspešne vystupuje aj na zahraničných pódiách.

 

Kontaktná osoba:

Milan Šimák

PR a Marketing konzultant

Superbrands Slovakia

Mob.: +421 904 547 324

media@slovaksuperbrands.com

                                     

O programe Slovak Superbrands

Program Superbrands obnovil svoje pôsobenie na Slovensku v roku 2013. Od roku 2014 sú značky vyhodnocované nielen v kategórii spotrebiteľských (Consumer Superbrands) ale aj v oblasti business-to-business (Business Superbrands) značiek. Zatiaľ čo prvé z nich sú verejne známe a spotrebitelia sa s nimi stretávajú deň čo deň v maloobchodnom sektore, business-to-business (B2B) značky sú dôležitými hráčmi v špecializovaných odvetviach priemyslu, poľnohospodárstva a obchodu. Cieľom programu Superbrands nie je len vzdať hold najúspešnejším značkám, ale tiež prezentovať príklady hodné nasledovania pre všetkých, ktorí sa chcú rozvíjať a inšpirovať najlepšími.

 

Archív

Partneri/ Mediálni partneri

Copyright © 2024 Superbrands SK