Tlačová správa
Tribute Event 2016

Medzinárodný program Superbrands vyhlásil niektoré z nejlepších značiek Slovenska pre rok 2016

Elitné značky na slovenskom trhu získali opäť prestížne ocenenia Superbrands. Titul Superson – Osobnosť roka 2016 znovu skončil v rukách Petra Sagana.

Program oceňovania najlepších značiek Superbrands, ktorý je nezávislou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek, predstavil v rámci galavečera Superbrands Tribute Event niektoré z ocenených značiek pre ročník 2016.  Pečať kvality Superbrands si odnieslo 50 spoločností, z ktorých 38 získalo titul Consumer Superbrands a 12 titul Business Superbrands. Odborná porota a hlasovanie verejnosti tiež už druhý rok ocenili víťaza v kategórii Superson – Osobnosť roka, v ktorej opäť zvíťazil fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan. Ďalšou zo špecifických kategórií bola cena Honorary Superbrands, ktorú získalo Radošinské naivné divadlo za svoj prínos pre kultúru v slovenskej spoločnosti.

Program Superbrands oceňuje najlepšie značky na trhu podľa preferencií zákazníkov, vyhodnotenia ekonomických dát a následne podľa erudovaných rozhodnutí odbornej poroty, ktorá rozhoduje o víťazoch zo širšieho okruhu nominovaných. Pečať kvality Superbrands je pre ocenené spoločnosti znakom silného feedbacku zo strany zákazníkov a vysokej spontánnej známosti o značke. Výber najlepších z najlepších na slovenskom trhu má na svedomí trojfázový proces, kterého cieľom je spojiť objektívne ekonomické ukazovatele s bohatými skúsenosťami odbornej poroty. V počiatočnej fáze výberového procesu stálo na štartovacej čiare niekoľko tisíc najprestížnejších společnosti na našom trhu. Z nich vyselektovali ďalších nominantov ekonomické údaje od společnosti Bisnode, ktoré ukázali najmä finančné zdravie a konkurencieschopnosť společnosti. Ďalším krokom bol prieskum verejnej mienky zabezpečený spoločnosťou GfK, kde respondenti rozhodli o niekoľkých desiatkach najhorúcejších kandidátov na ocenenie. V poslednom kroku sa o výber najlepších značiek postarala odborná porota Brand Council zložená z expertov na marketing, komunikáciu a branding.

Víťazi ocenenia Superbrands Slovakia si svoje ceny prevezmú na slávnostnom gelevečere Superbrands Tribute Event v Moyzesovej sieni v Bratislave 6. októbra 2016. Odovzdávanie cien bude sprevádzať bohatý kultúrny program za účastí pozvaných hostí a médií.

 

Kontaktná osoba: 

Erik Koronczi, MBA

Country Brand Manager

Superbrands Slovakia

Mob.: +421 918 895 009

erik.koronczi@slovaksuperbrands.com

 

O programe Superbrands Slovakia

Program Superbrands obnovil svoje pôsobenie na Slovensku v roku 2013. Od roku 2014 sú značky vyhodnocované nielen v kategórii spotrebiteľských (Consumer Superbrands) ale aj v oblasti business-to-business (Business Superbrands) značiek. Zatiaľ čo prvé z nich sú verejne známe a spotrebitelia sa s nimi stretávajú deň čo deň v maloobchodnom sektore, business-to-business značky sú dôležitými hráčmi v špecializovaných odvetviach priemyslu, poľnohospodárstva a obchodu. Cieľom programu Superbrands nie je len vzdať hold najúspešnejším značkám, ale tiež prezentovať príklady hodné nasledovania pre všetkých, ktorí sa chcú rozvíjať a inšpirovať najlepšími.

Archív

Partneri/ Mediálni partneri

Copyright © 2024 Superbrands SK