Tlačová správa
Tribute Event 2021

 

Superbrands Slovakia ocenili TOP značky Slovenskej republiky za rok 2021. Osobnosťou roka sa stal vedec Pavol Čekan

13. 10. 2021, Bratislava - Program oceňovania značiek Superbrands Slovakia predstavil na slávnostnom galavečere Tribute Event ocenené značky za rok 2021. Okrem firiem získala na 9. ročníku udeľovania cien Superbrands špeciálne ocenenie aj výnimočná osobnosť za prínos pre spoločnosť.

Víťazi ocenenia Superbrands Slovakia si svoje ceny prevzali na slávnostnom galevečere Superbrands Tribute Event v hoteli Carlton v Bratislave 13. októbra 2021. Ocenenie Consumer Superbrands pre spotrebiteľské značky získalo 36 spoločností a 9 firiem si odnieslo  titul Business Superbrands pre segment B2B. Slávnostným večerom hostí sprevádzal už po tretí rok moderátor Milan "Junior" Zimnýkoval. O umelecký zážitok sa postarala jazzová stálica Peter Lipa.

Pečať kvality Superbrands odráža silu, stabilitu a odhodlanie ocenených značiek a ich schopnosť posúvať hranice, inovovať a neustále sa zlepšovať. Spoločnosti sú do výberu nominované  a nemôžu sa do neho prihlásiť. Značky sú vyberané na základe ich prestíže, inovácií a znalosti značky na slovenskom trhu.

Ročenka s príbehmi TOP značiek

Aby sa značky stali členmi elitného klubu Superbrands, musia mať nielen vysokú kvalitu a vynikajúcu povesť, ale aj silný príbeh. Tie nájdu čitatelia pravidelne v ročenke Superbrands a slúžia ako memento úspechu a silnej pozície ocenených značiek. Musia sa tiež pozerať do budúcnosti s jasnou víziou a reagovať na zmeny v podnikateľskom svete. O tom píše v predhovore aj člen odbornej poroty Juraj Sasko.

"Ak by sme mali v jednej vete heslovite zhrnúť, čo pre značky predstavuje nová doba, vyzeralo by to nasledovne: Trvalá udržateľnosť, ekológia a zelená ekonomika, ľudské práva a rovnoprávnosť. Nič viac, nič menej. Z tejto vety sa budú musieť odvíjať všetky ostatné firemné aktivity. Produkt, zamestnanci a komunikácia značky, toto všetko musíte naložiť do vlaku odchádzajúceho smerom nová doba," predikuje Juraj Sasko, zakladateľ agentúry Visibility.

Osobnosťou roka je vedec Pavol Čekan

Vedecký pokrok a usilovné bádanie sa kvôli udalostiam posledných mesiacov stali jednými z hlavných tém v celosvetovom dianí a tieto témy rezonujú aj u nás. Na Slovensku by ste ťažko hľadali osobnosť z vedeckých kruhov, ktorej meno bolo v uplynulom čase skloňované viac ako Pavol Čekan. Aj to je jeden z dôvodov, prečo mu odborná porota udelila titul Superson - Osobnosť roku 2021 za prínos v boji proti pandémii ochorenia Covid-19.

Čo musí podľa Pavla Čekana obsahovať úspešná značka? „Musí v nej byť kus poctivého podnikania, určite tiež spoločenská zodpovednosť v DNA samotnej značky, ale samozrejme i hodnota za peniaze, ľudský príbeh zakladateľov, prípadne top manažmentu a zároveň výborne zvládnutá komunikácia smerom k verejnosti.“

Výber najlepších značiek sa uskutočnil vo viacerých fázach. V úvodnej fáze pracovali organizátori so zoznamom všetkých u nás existujúcich značiek, filtrovaných podľa obchodných výsledkov, ktoré dodáva spoločnosť Dun & Bradstreet. Nasledoval prieskum verejnej mienky zabezpečovaný spoločnosťou INCOMIND, v ktorom respondenti zúžili výber najlepších značiek. Finálne slovo mala odborná porota Brand Council zložená z odborníkov v oblasti biznisu, marketingu a brandingu.

                                  O programe Superbrands Slovakia

Program Superbrands obnovil svoje pôsobenie na Slovensku v roku 2013. Od roku 2014 sú značky vyhodnocované nielen v kategórii spotrebiteľských (Consumer Superbrands) ale aj v oblasti business-to-business (Business Superbrands) značiek. Zatiaľ čo prvé z nich sú verejne známe a spotrebitelia sa s nimi stretávajú deň čo deň v maloobchodnom sektore, business-to-business (B2B) značky sú dôležitými hráčmi v špecializovaných odvetviach priemyslu, poľnohospodárstva a obchodu. Cieľom programu Superbrands nie je len vzdať hold najúspešnejším značkám, ale tiež prezentovať príklady hodné nasledovania pre všetkých, ktorí sa chcú rozvíjať a inšpirovať najlepšími.

Kontaktná osoba:

Milan Šimák

PR a Marketing konzultant

Superbrands Slovakia

Mob.: +421 904 547 324

media@slovaksuperbrands.com

Archív

Partneri/ Mediálni partneri

Copyright © 2024 Superbrands SK